'Lonwijk op weg naar exit bij Anderlecht, terugkeer naar Nederland lonkt'

'Lonwijk op weg naar exit bij Anderlecht, terugkeer naar Nederland lonkt'

17 januari - 20:20 Laatste update: 20:46
7

RSC Anderlecht lijkt dan toch een oplossing gevonden te hebben voor Justin Lonwijk. De zomertransfer van paars-wit mocht al even vertrekken en kan terugkeren naar Nederland.

Lonwijk werd afgelopen zomer gehuurd van Dynamo Kiev, maar wist nooit door te breken bij de Brusselaars. De laatste weken kwam hij ook amper aan bod bij paars-wit en mocht hij uitkijken naar een nieuwe club. Die heeft hij volgens La Dernière Heure gevonden met Fortuna Sittard.

De huidige nummer elf van de Eredivisie onderhandelde de voorbije dagen met Lonwijk over een terugkeer naar Nederland. Er zou snel een akkoord kunnen gevonden worden, waardoor de middenvelder vermoedelijk op huurbasis terug kan keren naar zijn thuisland.

De 24-jarige Nederlander verliet FC Utrecht in 2021 voor het Deense Viborg FF, waar hij anderhalf jaar voor uitkwam alvorens bij Dinamo Kiev te tekenen. Afgelopen zomer werd hij op huurbasis aangetrokken door Anderlecht, maar speelde hij slechts drie partijen voor de club.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.