OFFICIEEL: Lommel vangt uitvallen Amankwah op door huurspeler terug te roepen

OFFICIEEL: Lommel vangt uitvallen Amankwah op door huurspeler terug te roepen

17 januari - 14:15
1

Ook in de Challenger Pro League zijn de clubs dezer dagen volop op zoek naar winterse versterking. Bij Lommel SK drong zich vooral achterin een kwaliteitsinjectie op. De Limburgers vonden die in eigen rangen: Jesper Tolinsson wordt teruggeroepen van zijn uitleenperiode.

Lommel verhuurde Tolinsson sinds afgelopen zomer aan IFK Norrköping, een club uit zijn geboorteland Zweden. Daar verzamelde hij op een half jaar tijd 711 minuten. Die hebben de tweedeklasser voldoende overtuigd om hem terug naar België te halen. Tolinsson is nog altijd maar twintig jaar jong, maar tussen 2021 en 2023 kwam hij al twintig keer uit in de Challenger Pro League. Eerder was de verdediger doorgebroken bij IFK Göteborg, ook al in Zweden.

Nu krijgt hij dus een tweede ambtstermijn in Lommel. Die ploeg had dringend nood aan een extra centrale verdediger. Met Yeboah Amankwah had het net voor Nieuwjaar namelijk een belangrijke pion verloren. De vaste waarde in de achterhoede raakte geblesseerd en moest meteen een kruis maken over het vervolg van het seizoen. Tolinsson moet dat gat helpen dichten. Lommel begon sterk aan de competitie, was zelfs enige tijd koploper, maar staat intussen zevende met 28 punten.