'Reus gaat niet verlengen bij Dortmund en staat voor terugkeer naar eerste liefde'

'Reus gaat niet verlengen bij Dortmund en staat voor terugkeer naar eerste liefde'

16 januari - 16:15
1

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Marco Reus zijn aflopende contract bij Borussia Dortmund gaat verlengen, aldus Sport Bild. Het medium sluit een stap naar het buitenland uit, maar ziet een terugkeer naar zijn eerste voetballiefde Borussia Mönchengladbach wel als een realistisch scenario. 

Reus strijkt naar verluidt om en nabij de zes miljoen euro per jaar op bij Dortmund, waar hij nog een verbintenis heeft tot medio 2024. Het clubicoon van Die Borussen lijkt niet te willen verlengen en wandelt komende zomer dus zeer waarschijnlijk gratis de deur uit. 

Bild meldt dat de aanvaller, mede omdat hij net voor de tweede keer vader is geworden, geen behoefte heeft aan een stap naar het buitenland. In Gladbach zou hij wel heil zien. Reus speelde tussen 2009 en 2012 ook al voor Die Fohlen, waar hij destijds goed was voor 41 doelpunten en 28 assists in 109 wedstrijden. 

De huidige nummer dertien van de Bundesliga is naarstig op zoek naar een ervaren speler, iets wat Reus absoluut is. Wel is het nog de vraag of zijn huidige salaris mogelijk een struikelblok vormt, mochten er binnenkort daadwerkelijk onderhandelingen plaats gaan vinden.

Bij Dortmund staat Thomas Meunier nog altijd onder contract. De verdediger werd tijdens deze wintermercato in verband gebracht met een overstap naar Feyenoord.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.