OFFICIEEL: RFC Liège verdrievoudigt budget om haar 'ambities waar te maken'

OFFICIEEL: RFC Liège verdrievoudigt budget om haar 'ambities waar te maken'

11 januari - 18:27 Laatste update: 18:28
6

Standard Luik behoort al even niet meer tot het kruin van de Belgische topclubs, maar in Luik mag het zich nog wel de primus noemen. Als het van RFC Liège afhangt, komt daar op een dag verandering in. De club uit de Challenger Pro League heeft een stevige kapitaalsinjectie aangekondigd.

Liège is lang van het voorplan verdwenen, maar de laatste jaren is de traditieclub weer aan een opmars bezig. Afgelopen seizoen wist het zich opnieuw te verzekeren van een plekje in ons profvoetbal door te promoveren naar de Challenger Pro League. Daar ondervinden de Luikenaars voorlopig geen aanpassingsproblemen. Als huidige nummer zeven mag het zelfs stiekem nog dromen van promotie.

Op haar website heeft Liège nu een statement gemaakt. Het haalt de Sang & Marine Holding aan boord als zakelijke partner. Dat is een Belgisch bedrijf met wortels in de Verenigde Staten. De financiële input die deze deal met zich meebrengt, valt niet te onderschatten. In één klap wordt het budget van Liège verdrievoudigd, klinkt het trots, 'om de ambities waar te maken'. Met Pierre François zit er overigens een oude bekend in de Raad van Bestuur. Hij zat eerder onder meer bij ... Standard.