OFFICIEEL: Anderlecht-lieveling Suarez neemt afscheid van River Plate

OFFICIEEL: Anderlecht-lieveling Suarez neemt afscheid van River Plate

9 januari - 14:30
8

Voor Matias Suarez staat een nieuwe uitdaging te wachten. De voormalige publiekslieveling van RSC Anderlecht zag zijn contract bij River Plate aflopen en zit nu zonder club.

Suarez speelde maar liefst vijf seizoenen bij de iconische Zuid-Amerikaanse club, waar hij bijzonder geliefd was. Lange tijd leek er ook een contractverlenging aan te komen, maar beide partijen hebben uiteindelijk toch besloten om uit elkaar te gaan.

De nu 35-jarige Suarez kwam in totaal 133 keer uit voor River Plate en was daarin goed voor veertig doelpunten en dertig assists. Het meeste aantal wedstrijden speelde hij echter nog steeds voor paars-wit. Daarvoor speelde hij maar liefst 239 partijen en was hij 68 keer trefzeker en leverde hij 59 assists af.

Waar de toekomst van Suarez ligt, is voorlopig nog onduidelijk. Hij gaf al meermaals aan dat hij bijzonder graag in België is, maar een terugkeer naar jeugdclub Belgrano is de meest voor de hand liggende optie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.