OFFICIEEL: Kanu vervoegt KVV Zelzate: Zal periode bij Anderlecht nooit vergeten

OFFICIEEL: Kanu vervoegt KVV Zelzate: "Zal periode bij Anderlecht nooit vergeten"

8 januari - 16:42
4

Bij KVV Zelzate vinden we vanaf nu niet één maar twee oude bekenden uit de Jupiler Pro League terug. Na Hervé Kage - die in het verleden uitkwam voor onder meer KAA Gent, KRC Genk en KV Kortrijk – tekent nu ook Rubenilson 'Kanu' Dos Santos Da Rocha een contract bij de club uit Tweede Nationale. De 36-jarige aanvallende middenvelder speelde in een niet zo ver verleden nog 160 wedstrijden in eerste klasse voor RSC Anderlecht. Een periode waar hij met plezier op terugblikt.  

Kanu zat naar eigen zeggen niet meer op dezelfde golflengte met de coach van Rupel Boom. "Ik ben een offensieve en creatieve speler die graag acties maakt. Hij speelde me meermaals als centrale verdediger uit, wat niet mijn beste positie is. Het was voor alle partijen beter dat ik een nieuwe uitdaging zocht", aldus Kanu in Het Nieuwsblad.  

Kanu behaalde in zijn periode bij RSC Anderlecht maar liefst drie titels en won twee keer de Supercup. "Ik hou vooral veel goede herinneringen over aan het seizoen 2012-2013. Ik was de beste speler in de play-offs en had met zes doelpunten een groot aandeel in de titel van paars-wit. Ik zal die schitterende periode bij Anderlecht nooit vergeten. Het is en blijft de grootste club in België", voegt de 36-jarige middenvelder toe.

Wat zijn ambitie bij Zelzate betreft is Kanu duidelijk. "Mijn nieuwe ploeg bevat heel wat jonge spelers met veel voetballend vermogen. Het is mijn taak om die groep vooral maturiteit bij te brengen", aldus Kanu. "Ik ga er alles aan doen om met Zelzate het behoud te verzekeren."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.