Kaminski over teamgenoot Lokonga: Met hem kunnen we meer domineren in balbezit

Kaminski over teamgenoot Lokonga: "Met hem kunnen we meer domineren in balbezit"

8 januari - 16:26

Ondanks Luton Town momenteel op een degradatieplek staat in de Premier League, doen Rode Duivels Thomas Kaminski en Sambi Lokonga het lang niet slecht bij hun club. Terwijl Kaminski al heel het seizoen steevast de nummer één is, begint Lokonga na zijn blessure terug boven water te komen. Kaminski is onder de indruk van Lokonga en noemt hem erg belangrijk voor het team.

Volgens Kaminski is de invloed van Lokonga op het middenveld niet te onderschatten. "Sambi brengt iets 'anders' in het team", aldus Kaminski bij VOOsport. "Voordien speelden we teveel op de tweede bal, maar met hem op het middenveld kunnen we meer domineren in balbezit", voegt hij toe.

Met Lokonga in de basis pakte Luton de laatste weken zes op negen, met overwinningen tegen Newcastle United en Sheffield United. Van Chelsea werd nipt met 2-3 verloren. Lang geen slecht resultaat voor de promovendus. "We hebben zijn invloed de laatste weken gezien op het veld. Ik ben er zeker van dat hij ons nog vaak zal helpen in de toekomst. Hij had pech met zijn blessure, maar is nu erg sterk teruggekeerd", zegt Kaminski.

Naast het samenspel met Lokonga vindt Kaminski het prettig om af en toe nog een andere collega-Rode Duivel tegen te komen op het veld. "Ik heb nog niet tegen De Bruyne gespeeld omdat hij geblesseerd was, maar Trossard, Al Dakhil,… het is leuk om tegen hen te spelen in de competitie", klinkt het.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.