Wéér opschudding in Engeland: 'Hoe kan zij praten over mannenvoetbal?'

Wéér opschudding in Engeland: 'Hoe kan zij praten over mannenvoetbal?'

5 januari - 20:15
7

Joey Barton heeft wederom voor opschudding gezorgd met zijn uitspraken over vrouwelijke voetbalcommentatoren. Onlangs raakte Barton al in opspraak met zijn mening over vrouwelijke analisten en ook nu heeft de voormalig middenvelder van onder meer Manchester City en Newcastle United zich stevig uitgesproken.

Lucy Ward was de commentator van dienst, met Eni Aluko, een oud-international van het Engelse vrouwenelftal, als analist. Barton maakt het tweetal met de grond gelijk en trekt zelfs de vergelijking met twee seriemoordenaars. "Hoe kan zij nou praten over mannenvoetbal? Ze kan niet eens fatsoenlijk tegen een bal trappen. Eni Aluko en Lucy Ward, de Fred en Rose West van het voetbalcommentaar. Haal ze weg bij het mannenvoetbal en van de televisie."

Het is niet voor het eerst dat Barton in opspraak raakt wegens vrouwonvriendelijke uitspraken. Onlangs stelde hij al dat vrouwen 'onbekwaam' zijn om mannenvoetbal te analyseren. Hij peinst er echter niet over om zijn woorden terug te nemen en doet er zelfs nog een schepje bovenop. "Ze zijn er alleen omdat er per se een vrouw moet staan. Diversiteit, gelijkheid en inclusie, het is allemaal onzin. Cancel me maar, het maakt me niet meer uit!"

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.