Roque debuteert bij Barcelona, Catalanen komen met de schrik vrij tegen Las Palmas

Roque debuteert bij Barcelona, Catalanen komen met de schrik vrij tegen Las Palmas

4 januari - 23:45
5

Barcelona heeft ternauwernood kostbaar puntverlies kunnen voorkomen. Op bezoek bij eilandclub Las Palmas werd met 1-2 gewonnen door een doelpunt in extra tijd. Bij Barça debuteerde Vitor Roque. 

Het was uitgerekend voormalig culer Munir El Haddadi die de bal achter Iñaki Peña tikte en daarmee de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Pas in de tweede helft was Barcelona in staat om iets terug te doen via Fran Torres. Na een flipperkast op de rand van het zestienmetergebied van Las Palmas belandde de bal voor de voeten van de Spanjaard, die heel bekeken binnenschoof: 1-1. 

Tussen de 72ste en 78ste minuut bracht Xavi met Fermín López, João Felix, Lamine Yamal en debutant Vitor Roque vier aanvallende impulsen binnen de lijnen, maar dat leek niks meer uit te halen. Gelukkig voor Barcelona deelde invaller Daley Sinkgraven een duwtje uit in het zestienmetergebied van Las Palmas, waarvoor de Nederlander een rode kaart kreeg en Gundogan de kans gaf vanaf elf meter alsnog voor de volle drie punten te zorgen: 1-2. 

Door de winst blijft Barcelona nog enigszins in het spoor van koplopers Real Madrid en Girona, die 48 punten hebben. Barcelona staat nu op 41 punten. Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd voor Barcelona, João Cancelo viel na elf minuten met een blessure uit. Hij werd vervangen door Andreas Christensen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.