Kortrijk heeft nieuwe trainer bijna beet: ‘Kleine afkoopsom voor Alexandersson'

Kortrijk heeft nieuwe trainer bijna beet: ‘Kleine afkoopsom voor Alexandersson'

4 januari - 12:17
6

KV Kortrijk vindt hoogstwaarschijnlijk zijn nieuwe hoofdtrainer in Freyr Alexandersson, momenteel werkzaam bij Lyngby Boldklub in Denemarken. Kortrijk onderhandelt over de overname van de IJslandse coach voor ongeveer twee miljoen kronen, zo bevestigt bold.dk. Dat is circa 13.000 euro. 

Het vertrek van Alexandersson en zijn assistent Jonathan Hartmann bij Lyngby komt als een verrassing. De club bevestigt dat er nog enkele formaliteiten moeten worden afgerond voordat de transfer van de coach definitief is.

"We kunnen bevestigen dat zowel Jonathan als Freyr op weg zijn naar hun vertrek, maar dat de laatste formaliteiten nog ontbreken voordat het rond is. We verwachten dat dit binnen de komende 24 uur zal gebeuren”, lezen we op de officiële website van Lyngby.

Op de website van de club vermelden ze Kortrijk niet. Dat doet nieuwsdienst bold.dk wel. ‘Volgens de informatie van bold.dk koopt de Belgische basisclub Kortrijk de IJslandse succescoach voor ongeveer twee miljoen IJslandse kronen, .’

Ondertussen blijft voetbalclub Lyngby niet bij de pakken zitten. Sportdirecteur Nicas Kjeldsen geeft aan dat de club al in gesprek is met verschillende potentiële kandidaten voor de vacante positie. 

Bij Lyngby opent het plotselinge vertrek van Alexandersson de deur voor mogelijke veranderingen. Niels Frederiksen, voormalig coach van Brøndby en een gerespecteerde figuur bij Lyngby, wordt gezien als een topkandidaat om de IJslander op te volgen.