Kuyt na aanstelling Beerschot: “Heb geen revanchegevoel, wel enorm verlangen”

Kuyt na aanstelling Beerschot: “Heb geen revanchegevoel, wel enorm verlangen”

4 januari - 12:14
1

Dirk Kuyt, onlangs aangesteld als hoofdcoach van Beerschot, sprak voor het eerst met de pers. Hij keek terug op zijn vorige rol als hoofdcoach bij ADO Den Haag, waar hij werd ontslagen vanwege teleurstellende resultaten. 

De voormalige voetballer van Liverpool en Feyenoord beklemtoonde de uitdaging voor Beerschot om het hoge niveau vast te houden. "De spelers en de staf hebben al bewezen dat ze zich kunnen meten met de top van de competitie," merkte Kuyt op, geciteerd door RTBF. "Maar om dat niveau vast te houden, zullen we heel hard moeten werken. Het wordt weer een spannende competitie en het is aan ons om ervoor te zorgen dat we aan het eind nog steeds op de eerste of tweede plaats staan."

Kuyt onthulde ook zijn persoonlijke drive om zichzelf te bewijzen als coach. "Ik heb niet echt een revanchegevoel, maar ik voel wel een enorm verlangen om mezelf te bewijzen als coach," deelde hij. "Het was belangrijk om na Den Haag de juiste keuze te maken. De spelers, de staf en het management hebben allemaal een grote ambitie en willen daar hard voor werken."

Ook voorzitter Francis Vrancken sprak over de aanstelling. "We hebben Dirk op dit punt niet moeten overtuigen. We hebben een heel eerlijk gesprek gehad," benadrukte voorzitter Vrancken. Dit gesprek was alvast cruciaal om de intenties van beide partijen op één lijn te krijgen.