Club Brugge ziet het graag gebeuren: Yaremchuk voor het eerst aan kanon in La Liga

Club Brugge ziet het graag gebeuren: Yaremchuk voor het eerst aan kanon in La Liga

3 januari - 09:40
21

Club Brugge leende Roman Yaremchuk uit aan Valencia FC met als hoofddoel om zijn waarde terug op te krikken. In de heenronde van de Primera Division viel dat plannetje in het water, maar het nieuwe jaar heeft ook nieuwe hoop gebracht. De Oekraïner lukte dinsdagavond namelijk zijn allereerste goal in de Spaanse competitie.

Eerder had Yaremchuk wel al kunnen scoren in de Copa del Rey, maar in La Liga was het toch al zes maanden vruchteloos wachten. Tot de 2e januari dus! In het thuisduel met Villarreal klom Valencia al na vier minuten op voorsprong dankzij haar huurling. José Gaya haalde knap de achterlijn, waarna Yaremchuk zijn teruglegger overtuigend tegen de netten schoot. Uiteindelijk zouden Los Murciélagos ook met 3-1 winnen, na twee strafschoptreffers van Pepelu.

Voor Yaremchuk is de ban zo eindelijk gebroken. Vooral in zijn eerste maanden in Valencia had hij het bijzonder moeilijk. De recordaankoop van Club Brugge kwam er vanaf de herfst wat meer door, al staat zijn teller nog steeds maar op vijf basisplaatsen in La Liga. Voorlopig heeft zijn uitleenbeurt dus geen zoden aan de dijk gebracht op vlak van martkwaarde. Volgens Transfermarkt staat die nu op drie miljoen euro. Ter herinnering: in de zomer van 2022 betaalde Club nog zeventien miljoen voor hem aan Benfica SL.