De Zerbi baalt door selectie Mitoma (ex-Union) voor Asian Cup: Vier à zes weken

De Zerbi baalt door selectie Mitoma (ex-Union) voor Asian Cup: "Vier à zes weken"

1 januari - 23:25

Niet alleen in de Jupiler Pro League doet de slechte timing van de Afrika Cup en de Asian Cup de tenen krommen. Ook de Premier League ziet in januari en februari een heleboel topspelers uit Afrika en Azië verkassen, zoals Kaoru Mitoma (ex-Union Saint-Gilloise) bij Brighton & Hove Albion. Trainer Roberto De Zerbi stelt zich vragen bij zijn selectie.

De Japanse bond maakte maandag de 26-koppige kern bekend die op jacht gaat naar de hoofdvogel op de Asian Cup. Naast drie klanten uit de JPL mag ook Mitoma zijn koffers pakken. De dribbelvaardige aanvaller moet één van de Japanse smaakmakers worden op het toernooi. Enige euvel: Mitoma is eigenlijk geblesseerd, althans volgens zijn clubtrainer.

Op zijn persconferentie kreeg De Zerbi een vraag voorgeschoteld over de oproepingsbrief voor zijn Japanse basiskracht. De Italiaan geeft toe "erg verrast" te zijn. "Mijn medische staf vertelde me dat Mitoma vier tot zes weken nodig heeft om te herstellen van zijn blessure", klinkt het. "Ik vind het moeilijk om me voor te stellen dat hij zou spelen op de Asian Cup."

Liefst van al ziet De Zerbi Mitoma dus gewoon in Brighton blijven. Of de Japanse bond daarmee zal instemmen, is maar zeer de vraag. Hoe dan ook blijft de ongelukkige plaatsing op de kalender voor wrevel zorgen, in België en daarbuiten.