‘Landgenoot Benson (Burnley) onderweg naar Southampton, eerste bod uitgebracht’

‘Landgenoot Benson (Burnley) onderweg naar Southampton, eerste bod uitgebracht’

31-12-2023 17:34

Manuel Benson, de 26-jarige rechtsbuiten van het Burnley FC van hoofdtrainer Vincent Kompany, is dicht bij een transfer. Benson wordt door transferjournalist Sacha Tavolieri gelinkt aan Southampton. Volgens Tavolieri gaat het voor de voormalig aanvaller van KRC Genk en Royal Antwerp FC om een huurperiode met optie tot koop, een eerste bod zou al uitgebracht zijn door Southampton.

Voor Benson zou de transfer een stap terug betekenen van de Premier League naar de Championship. Benson staat op dit moment met Burnley om de negentiende plaats in de Premier League, Southampton staat derde in de Championship.

Benson moet het op dit moment stellen zonder al te veel speeltijd bij Burnley. Vorig seizoen was onze landgenoot nog van grote waarde voor Burnley, maar dit seizoen kwam Benson pas vier keer in actie bij The Clarets. Een overstap naar Southampton kan Benson meer zekerheid geven op speeltijd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.