OFFICIEEL: Standard zet Hoefkens vlak voor het nieuwe jaar op straat

OFFICIEEL: Standard zet Hoefkens vlak voor het nieuwe jaar op straat

31-12-2023 10:27 Laatste update: 10:42
107

Carl Hoefkens is niet langer meer de trainer van Standard. Dat hebben de Rouches zondag laten weten.

Op de allerlaatste dag van 2023 is het doek gevallen voor Hoefkens. De gewezen Rode Duivel stond pas sinds vorige zomer aan het roer bij Standard, nadat zijn eerste verhaal als hoofdtrainer bij Club Brugge op een vroeg ontslag was uitgedraaid. Toen werd Hoefkens net na Kerstmis de laan uitgestuurd. Nu hield hij het amper enkele dagen langer uit.

Op de eigen website bedankt Standard hem voor bewezen diensten. In het bericht spreekt men van 'ontgoochelende sportieve resultaten'. Daardoor bleek de positie van Hoefkens niet langer houdbaar. Na twintig speeldagen totaliseerden De Rouches slechts 23 punten. Daarmee staan ze op een negende plek en lijkt deelname aan de Champions' Play-Off nu al vervlogen.

Hoefkens kocht weliswaar tijd dankzij enkele prestigieuze thuisoverwinningen, onder meer tegen Club Brugge (2-1) en RSC Anderlecht (3-2). Van haar laatste acht competitiewedstrijden voor Nieuwjaar won Standard er echter maar eentje. De club heeft nu enkele dagen tijd om op zoek te gaan naar een opvolger. Volgende week trekt de kern normaal gezien op winterstage.  

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.