Ten Hag blijft goede moed houden bij Man United: 'Blessures zijn het probleem'

Ten Hag blijft goede moed houden bij Man United: 'Blessures zijn het probleem'

30-12-2023 22:32 Laatste update: 22:46
3

Erik ten Hag is van mening dat de vele blessures Manchester United parten spelen. De Nederlandse manager sloot 2023 in mineur af met een 2-1 nederlaag bij Nottingham Forest. 

"Het is duidelijk dat dit resultaat heel teleurstellend is", reageert Ten Hag bij Sky Sports. "In de eerste helft creëerden we minder en deden we niet genoeg. De tweede helft was beter. We verliezen het duel met één doelpunt verschil, maar je zag de ploeg vechten. We hadden kansen, de spelers bleven erin geloven en bleven er tot het einde voor gaan. Maar natuurlijk, het resultaat is teleurstellend."

Ten Hag erkent dat United moet verbeteren. Hij heeft echter wel een verklaring voor de negende Premier League-nederlaag van het seizoen. "We hebben geen één keer met hetzelfde team kunnen spelen. We moesten weer wijzigen en dat draagt niet bij aan de vastigheden in het team. Het verklaart waarom we niet constant zijn", aldus hoofdtrainer, die een voorbeeld aanhaalt. "Achterin hebben we al negen verschillende duo's gehad."

"De blessures zijn het grootste probleem", vervolgt Ten Hag. "Het vertraagt ons proces. In januari krijgen we veel spelers terug, dus dan kan ons niveau omhoog." De Nederlander benadrukt dat hij niet naar excuses zoekt. "Het maakt niet uit, de fans willen dit niet horen. Zij willen ons zien winnen en dat moeten we ze geven."

Ten Hag zal niet alleen de kritische fans moeten overtuigen, maar ook Sir Jim Ratcliffe en Sir Dave Brailsford, die zich gaan bemoeien met de sportieve koers. Hij denkt de mensen van INEOS te kunnen overtuigen dat hij de juiste man is. "Zij zullen zeker zien dat we onze problemen hebben. Je wilt voortborduren op het laatste resultaat (tegen Aston Villa, red.), maar we moesten onze spits wisselen", doelt hij op de zieke Rasmus Højlund. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.