KV Kortrijk dicht bij nieuwe coach: 'Onderhandelingen in vergevorderd stadium'

KV Kortrijk dicht bij nieuwe coach: 'Onderhandelingen in vergevorderd stadium'

30-12-2023 16:20
2

KV Kortrijk zoekt al enkele weken naar een opvolger van Glen De Boeck, die begin december de deur gewezen werd. De 44-jarige Ferdinand Feldhofer zou volgens Oostenrijkse bronnen de voornaamste kandidaat zijn bij KVK. De onderhandelingen met de Oostenrijker zouden in een vergevorderd stadium zitten.

Terwijl de naam 'Feldhofer' bij de meeste Vlamingen waarschijnlijk geen belletje doet rinkelen, is hij maar al te goed gekend in zijn thuisland. Als speler heeft hij dertien caps voor de nationale ploeg op de teller staan en pakte hij maar liefst drie landstitels, waarvan één met Rapid Wien en twee met Sturm Graz.

Kortrijk zou de eerste buitenlandse club zijn voor Feldhofer in zijn trainerscarrière, die eerder aan de slag was bij SV Lafnitz, Wolfsberger AC en SK Rapid Wien. De Oostenrijker zit sinds oktober 2022 zonder club. Afgelopen zomer was Feldhofer nochtans rond met een niet nadergenoemde Engelse club, maar de verbintenis ging niet door omdat zijn visum niet in orde raakte.

KV Kortrijk hoopt om in de loop van volgende week rond te zijn met de nieuwe coach. De Kerels vertrekken namelijk op 6 januari op winterstage richting Benidorm.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.