Standard-spelers blijven thuis, Genk is weer een speler kwijt aan de Afrika Cup

Standard-spelers blijven thuis, Genk is weer een speler kwijt aan de Afrika Cup

28-12-2023 12:30 Laatste update: 12:50
1

DR Congo heeft de selectie voor de Afrika Cup 2024 bekendgemaakt met enkele opvallende namen met Jupiler Pro League-connecties. Opvallend afwezig zijn Standard-spelers William Balikwisha en Bope Bokadi, terwijl Genk-verdediger Kayembe wel deel zal uitmaken van het team.

De selectie van Joris Kayembe betekent dat KRC Genk twee cruciale spelers zal moeten missen, aangezien Bilal El Khannous al eerder werd opgeroepen voor Marokko. Een andere bekende naam in de selectie is Theo Bongonda, ooit bij Genk en momenteel actief bij Spartak Moskou. Ook Chancel Mbemba, voormalig RSC Anderlecht-speler, is opgenomen in het team. De verdediger gaf afgelopen speeldag nog de aftrap in de partij van Anderlecht tegen Cercle Brugge.

Congo staat voor een uitdagende reeks wedstrijden in de groepsfase van de Afrika Cup. De eerste test zal tegen Zambia zijn op 17 januari, gevolgd door een krachtmeting tegen Marokko, waardoor Bilal El Khannouss en Kayembe van Genk elkaar mogelijk tegenkomen op het veld. Dit belooft een boeiend duel te worden tussen teamgenoten die tijdens de competitie zij aan zij spelen. De groepsfase wordt afgesloten met een wedstrijd tegen Tanzania, waar DR Congo zal proberen om hun positie te versterken en zich te plaatsen voor de volgende ronde van het toernooi.