Delaney laat zich uit over toekomst bij Anderlecht: “Ik hoop prijzen te winnen”

Delaney laat zich uit over toekomst bij Anderlecht: “Ik hoop prijzen te winnen”

27-12-2023 08:45
15

Thomas Delaney (32) is al een nuttige en ervaren kracht gebleken voor RSC Anderlecht. De Deen kwam op huurbasis over van het Spaanse Sevilla. Tegenover Het Nieuwsblad laat Delaney zich uit over zijn toekomst. Anderlecht heeft ook een aankoopoptie.

Delaney voelt zich goed in het Lotto Park. “Het klopt dat ik en mijn gezin ons hier goed voelen, terwijl Sevilla niet echt bezig is met de uitgeleende spelers. Dankzij Anderlecht ben ik ook weer een volwaardig Deens international nadat Hoffenheim – één van mijn vorige clubs – die carrière bijna genekt had. Plots vond de coach me daar niet goed genoeg meer om in de laagste regionen van de Bundesliga te spelen en schoof hij me 2,5 maanden voor het einde van het seizoen al aan de kant. Tja, dat is een ander verhaal.”

Delaney is ervaren, maar nog niet versleten. “Ik voel me fit en kan nog enkele jaren doorgaan. Wellicht kom ik gewoon beter tot mijn recht bij een club die voor de prijzen voetbalt dan bij een club die strijdt tegen degradatie. (lacht) Ik hoop dan ook trofeeën te winnen met Anderlecht. In de topmatchen moet het zeker nog beter, maar het goeie nieuws is: we boksen niet boven onze gewichtsklasse. Deze ploeg heeft nog veel groeimarge en dat gaan we bewijzen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.