'Net herstelde Praet past niet in plannen van zijn trainer bij Leicester'

'Net herstelde Praet past niet in plannen van zijn trainer bij Leicester'

26-12-2023 10:00
6

Tussen de vele Rode Duivels in het buitenland is Dennis Praet de laatste jaren steeds verder naar de achtergrond verdreven. De gewezen Gouden Schoen zit nog steeds bij Leicester City, maar verzamelde daar dit seizoen nog maar amper speelminuten. Een vertrek in januari lijkt in aantocht.

165 minuten, zo weinig speeltijd kwam Praet al in actie in de Championship. Daarin gaat Leicester overigens autoritair aan kop. Onze landgenoot kreeg wel af te rekenen met blessureleed, waardoor hij van eind augustus tot eind november niet in het stuk voorkwam. De laatste weken mocht hij zich weer tevreden stellen met enkele invalbeurten.

Verder dan dat lijkt zijn bijdrage bij Leicester echter niet te komen. Dat merkt ook Nicolò Schira. De Italiaanse transferspecialist beweert dat Praet niet in de plannen van Enzo Maresco, de trainer van The Foxes, voor komt. In januari zou hij dan ook een transfer mogen maken. Wat de bestemming moet worden, is koffiedik kijken. Mogelijks trekt Praet opnieuw naar Italië, waar hij een goede reputatie geniet na eerdere passages bij Sampdoria en Torino.

Overigens doet die andere landgenoot bij Leicester, Wout Faes, het wel uitstekend. De Rode Duivel is er een vaste waarde in de achterhoede. Afgelopen week werd hij nog opgenomen in het 'Team of the Week' van de Championship.