'Burnley FC en Kompany houden spits Onuachu (ex-KRC Genk) in de gaten'

'Burnley FC en Kompany houden spits Onuachu (ex-KRC Genk) in de gaten'

25-12-2023 22:31 Laatste update: 22:36
8

Burnley FC en hoofdtrainer Vincent Kompany, bekijken de mogelijkheid om zich te versterken met Paul Onuachu, de voormalig spits van KRC Genk. Dit wordt gemeld door transferjournalist Ekrem Konur. Onuachu speelt op dit moment op huurbasis voor het Turkse Trabzonspor.

Naast Burnley zijn er meerdere clubs die Onuachu in de gaten houden. FC Brentford, West Ham United en het Fulham van Rode Duivel Timothy Castagne houden Onuachu in de gaten. Onuachu wordt op dit moment door Southampton verhuurd aan Trabzonspor.

Onuachu weet dit seizoen indruk te maken bij Trabzonspor. De oud-spits van Genk wist dit seizoen al acht keer het net te vinden in de Turkse Super Lig. Onuachu had hier in totaal dertien wedstrijden voor nodig. Ook leverde Onuachu tweemaal een assist af.

Er zal een aardig prijskaartje hangen aan Onuachu. De spits kwam in de wintermercato van vorig jaar voor 18 miljoen euro over van Genk. Onuachu heeft bij Southampton nog een contract tot 2026. Volgens transfermarkt heeft Onuachu een actuele transferwaarde van 13 miljoen euro.