Verstraete beroofd van enorme som in Griekenland: Inbrekers volgden mij al weken

Verstraete beroofd van enorme som in Griekenland: "Inbrekers volgden mij al weken"

25-12-2023 20:36
53

Het jaar 2023 heeft nog een zuur einde gekregen voor Birger Verstraete. Onze landgenoot is momenteel in Griekenland actief voor Aris Thessaloniki, maar werd daar afgelopen week nog het slachtoffer van een inbraak.

De voormalige speler van onder meer Club Brugge, Royal Antwerp FC en KAA Gent kwam woensdagavond nog in actie met zijn club, maar zag bij thuiskomst dat zijn woning – die nochtans in een beveiligde wijk ligt – werd beroofd.

"Die inbrekers volgden mijn doen en laten blijkbaar al een paar weken lang", geeft Verstraete aan in Het Laatste Nieuws. "Ze wisten perfect wanneer ik vertrok naar de wedstrijd en waar ze vervolgens precies naar binnen moesten dringen zonder betrapt te worden."

De middenvelder blijkt ook flink wat kwijtgeraakt te zijn. De buit van de dieven is aanzienlijk. "Ze hebben materiaal gestolen aan ongeveer 45.000 euro. Twee Rolexen, enkele Louis Vuittontassen, merkkleren, schoenen, ... dat is allemaal weg. Veel cash heb ik gelukkig niet liggen in het huis. Maar dat gestolen bedrag kan nog oplopen, als er nog meer spullen blijken weg te zijn", aldus Verstraete.

Lang kon Verstraete er echter niet bij stilstaan. Enkele dagen later trok hij alweer richting ons land voor de feestdagen. "Het was fijn om terug bij mijn vrouw en zoontjes te zijn die al even terug in België waren. Dinsdag vlieg ik terug naar Thessaloniki. Ik ben benieuwd of er nog nieuwe zaken aan het licht zijn gekomen", besluit Verstraete.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.