Defourny: We mogen wedstrijd niet opgeven na kwartier tegen Club Brugge

Defourny: "We mogen wedstrijd niet opgeven na kwartier tegen Club Brugge"

23-12-2023 13:27
2

RWDM kreeg een stevige klap in het gezicht tegen Club Brugge. Na afloop van de partij deelt Theo Defourny, de doelman van Brussel, zijn frustratie. Hij benadrukt de noodzaak om vastberaden te zijn tegenover sterke tegenstanders.

"Club Brugge is gewend om samen te spelen, een geweldig team, maar we moeten deze uitdaging aangaan en onszelf voorhouden dat we de confrontatie moeten aangaan”, gelooft Defourny. De doelman merkt op dat RWDM opnieuw met lege handen achterblijft. 

De doelman erkent ook de mogelijkheden die de Brusselaars hadden, ondanks de score. "Er waren goede momenten. Op zulke momenten moeten we groeien.” Defourny benadrukt verder de zorgwekkende passiviteit in de verdediging bij enkele van de doelpunten die ze tegen kregen.

 "We moeten de zwakke punten wissen en doorgaan met het goede. Als we deze defensieve uitdaging willen aangaan, moeten we consistenter zijn en mogen we de wedstrijd niet na 15 minuten weggeven aan een tegenstander als Brugge”, aldus Defourny, geciteerd door RTBF. "Elk punt telt in het lange kampioenschap.”