Hoe zal Riemer het aanpakken zonder Vertonghen en Debast? Ga geen owngoal maken

Hoe zal Riemer het aanpakken zonder Vertonghen en Debast? "Ga geen owngoal maken"

23-12-2023 09:54 Laatste update: 10:13
15

RSC Anderlecht is op zoek naar een nieuwe zege in een topper. Tegen KRC Genk zal het alvast geen evidentie worden voor Brian Riemer en co. Zeno Debast ontbreekt door een schorsing en ook Jan Vertonghen raakt waarschijnlijk niet fit. Riemer bekijkt hoe hij hierop moet anticiperen.

Met pijlsnelle aanvallers als Yira Sor, Joseph Painstil en Alieu Fadera heeft KRC Genk heel wat snelheid en technisch vermogen vooraan. Toch zullen de Brusselaars het hoogstwaarschijnlijk zonder het duo Debast-Vertonghen moeten doen. "We zullen geen risico’s nemen met Jan. Het wordt afwachten of hij kan spelen", aldus Riemer in Het Nieuwsblad.

Riemer houdt rekening met zijn afwezigheid en bekijkt hoe hij een nooddefensie kan vormen. Daarin zouden waarschijnlijk zowel Thomas Delaney als Killian Sardella centraal uitgespeeld worden, al wil de Deen nog niet helemaal in zijn kaarten laten kijken. "Ik ga geen owngoal maken en melden hoe ik het ga aanpakken. Ik kan een middenvelder naar achteren schuiven, jonkies opstellen, vleugelverdedigers naar binnen schuiven, enz. Er zijn meerdere opties", klinkt het.

Toch zou Delaney de eerste keuze zijn om te depanneren, vermits Riemer het middenveld Rits-Leoni-Stroeykens dan kan laten staan. De Deen depanneerde trouwens bij FC Kopenhagen en Borussia Dortmund al eerder al als centrale verdediger.

Door Sardella centraal te schuiven zou de rechtsback weer vrijkomen. Het ideale moment voor Louis Patris om zijn kans nog eens te grijpen. De jonge Belg zat de laatste weken meer niet dan wel in de selectie. Daarnaast is het Duitse Schalke 04 erg geïnteresseerd, maar Patris wil zelf graag bij Anderlecht blijven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.