Van der Elst over succes Union en Antwerp in Europa: “Top is breder geworden”

Van der Elst over succes Union en Antwerp in Europa: “Top is breder geworden”

17-12-2023 11:51
3

Franky Van der Elst deelt zijn vreugde over het recente Europese voetbalsucces van Belgische clubs. In een interview met Het Nieuwsblad werpt hij een blik op de prestaties van onze Belgische ‘inzendingen’.

“Union wordt nog altijd onderschat. Maar zoals ze die match tegen Liverpool ingaan... Er vol op. Dat vond ik zo mooi aan zowel Union als Antwerp”, aldus de analist in de krant. “Als je dan zegt dat het maar de B-ploeg van Barcelona of Liverpool is, doe je hen tekort. Het is wat je er zelf in steekt,” benadrukt Van der Elst.

Volgens Van der Elst heeft het succes ook te maken met de aanpak van de coaches. “Van Bommel die na Shakhtar zegt: 'Van Barcelona winnen we.' Dat je denkt: hu? Blessin is ook zo. Die grijpen dat moment aan”, geeft de analist aan. Hij gelooft dat beide coaches aanvoelen dat het een uniek moment kan worden. 

De voetbalanalist onderstreept dat de recente successen van Union en Antwerp reflecteren op een bredere kwaliteit in de top van het Belgische voetbal. “De top van het Belgische voetbal is wel breder geworden. Je hebt ook nog Genk, Gent, Club en Anderlecht, een ploeg of zes, zeven die als top bestempeld wordt”, besluit Van der Elst.