‘Liverpool overweegt Rode Duivel Theate om defensieve zorgen op te lossen’

‘Liverpool overweegt Rode Duivel Theate om defensieve zorgen op te lossen’

15-12-2023 20:30
2

Door de blessure van Joel Matip bij Liverpool FC is de noodzaak om achterin te versterken cruciaal geworden voor de Reds. Daarom heeft WhoScored.com vijf potentiële centrale verdedigers opgelijst die Liverpool zou kunnen overwegen om de defensie te versterken.

Een opmerkelijke naam op deze lijst is Arthur Theate, die in 2022 de duurste Belgische verdediger ooit werd na zijn transfer van zo’n 20 miljoen euro naar Rennes. Hoewel Liverpool afgelopen zomer al in verband werd gebracht met een mogelijke overgang van de verdediger, bleef een daadwerkelijke transfer uit. Echter, de recente ontwikkelingen zouden Liverpool ertoe kunnen aanzetten om Theate opnieuw te overwegen als mogelijke versterking.

Het is geen toeval dat Theate eerder in verband werd gebracht met Liverpool. Hij speelt het liefst aan de linkerkant van de verdediging, wat een extra balans zou bieden aan het team van Jurgen Klopp. Met een indrukwekkend slagingspercentage van 91,2% in passzuiverheid en een gemiddelde van 66 passes per wedstrijd, behoort Theate tot de Franse topklasse in balbezit en distributie, wat zijn aantrekkelijkheid voor Liverpool vergroot.