'Ajax meldde zich voor keeper bij Real Madrid: Courtois verpestte transfer'

'Ajax meldde zich voor keeper bij Real Madrid: Courtois verpestte transfer'

12-12-2023 18:26
2

Ajax was afgelopen zomer nadrukkelijk in de race voor Real Madrid-doelman Andriy Lunin. De Amsterdammers deden de 24-jarige Oekraïner een 'mooi voorstel', maar na de blessure van Thibait Courtois besloot hij in de Spaanse hoofdstad te blijven. Dat meldt Onda Cero.

Ajax nam al in januari contact op met Lunin en afgelopen zomer leek toenmalig directeur Sven Mislintat het gaspedaal in te trappen. Lunin had meerdere aanbiedingen, maar vooral die van Ajax sprong in het oog, zo beweert Onda Cero. De 1.91 meter lange sluitpost had zijn vertrekwens zelfs al ingediend bij Real Madrid, dat op zijn beurt David Soria (Getafe) op het oog had als vervanger. 

De zware blessure die Courtois begin augustus opliep gooide evenwel roet in het eten. Lunin zag weer perspectief in het Estadio Santiago Bernabéu en besloot de concurrentiestrijd aan te gaan met Kepa Arrizabalaga. Die laatste kwam over van Chelsea en krijgt doorgaans de voorkeur van coach Carlo Ancelotti. Door een blessure van Kepa stond Lunin de laatste weken wel onder de lat bij de Koninklijke. Daarin maakte hij een verdienstelijke indruk, waardoor in Spanje stemmen opgaan om hem te laten staan.

Ajax versterkte zich rond dezelfde periode met Diant Ramaj. De Duitser kwam over van Eintracht Frankfurt en veroverde na blessures van Gerónimo Rulli en Jay Gorter een basisplaats.