Of het 1B-verhaal hem langer in Genk had kunnen houden? Absoluut

"Of het 1B-verhaal hem langer in Genk had kunnen houden? Absoluut"

12-12-2023 12:29 Laatste update: 12:41
1

PSV scheert hoge toppen in Nederland met 45 op 45. Ook Ismael Saibari is een opvallende figuur. De aanvallende middenvelder kreeg zijn opleiding namelijk bij KRC Genk

Saibari speelde tot 2020 bij KRC Genk, maar koos toen voor PSV. Roland Breugelmans kent hem als jeugdcoördinator van KRC Genk heel goed. "Je zag al van jongs af aan dat Ismael de kwaliteiten had om het te maken", aldus Breugelmans bij Het Belang Van Limburg. "Het is spijtig dat hij zo vroeg vertrokken is.Of het 1B-verhaal hem langer in Genk had kunnen houden? Absoluut, maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld Dante Vanzeir."

Saibari kreeg wel even de kans om zich te bewijzen. "Ismael heeft hier even met de A-kern meegetraind, maar was op dat moment niet klaar om dat plekje definitief af te dwingen. Dan kan ik aannemen dat hij kiest voor een andere uitdaging. Ik ben enorm verrast dat hij nu op zo’n hoog niveau presteert, maar het is hem vanuit heel KRC Genk van harte gegund."

Saibari speelde dit seizoen al dertien competitiewedstrijden voor PSV. Daarin maakte hij drie goals.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.