'Gent bewandelt zelfde pad als Anderlecht: IJslander kan Nardi opvolgen'

'Gent bewandelt zelfde pad als Anderlecht: IJslander kan Nardi opvolgen'

10-12-2023 22:29
5

KAA Gent gaat in de wintermercato op zoek naar een vervanger voor de onfortuinlijke Paul Nardi. Die is na zijn horrorblessure uit roulatie voor de rest van het seizoen. Hákon Valdimarsson lijkt nu een hoofdkandidaat te zijn. De IJslander staat ook op het verlanglijstje van RSC Anderlecht.

Bij Gent staat Davy Roef nu vast onder de lat, maar sinds het uitvallen van Roef is er geen echte concurrent meer over. Daar moet verandering in komen, beseft de club. De 22-jarige Valdimarsson zou wel eens de oplossing kunnen zijn, meldt Sport Bladet. Het Zweedse medium ziet de IJslandse doelman al even uitblinken bij IF Elfsborg, dat op de valreep geen kampioen werd in de Allsvenskan. Op de slotspeeldag verloor het met 1-0 van Malmö, waardoor die laatste ploeg alsnog eroverheen wipte.

Dat neemt niet weg dat Valdimarsson zich positief liet opmerken. Hij werd zelfs verkozen tot 'Doelman van het Jaar' in Zweden. Dat is ook Anderlecht niet ontgaan. Net als Gent zouden de Brusselaars jacht maken op Valdimarsson. Zij anticiperen op die manier op een vertrek van Maxime Dupé, die niet kan leven met zijn bankzittersstatuut. Naar verluidt zou Valdimarsson, die ook IJslands international is, zo'n twee miljoen euro kosten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.