Bassette (Mechelen) kijkt voor de match naar Haaland: “Noemden met Petit Haaland”

Bassette (Mechelen) kijkt voor de match naar Haaland: “Noemden met Petit Haaland”

09-12-2023 17:20

Norman Bassette, de spits van KV Mechelen, onthult zijn bewondering voor Erling Haaland. De spits van Malinois geeft een interview aan RTBF en vertelt dat hij een bijzonder ritueel heeft voor elke partij die hij speelt. 

Zijn fascinatie voor Haaland zorgt voor een opvallend ‘ritueel’. Het YouTube-filmpje van Haaland's doelpunten heeft hij al tig keer bekeken. "Mijn idool is Haaland: voor elke wedstrijd kijk ik hetzelfde YouTube-filmpje van zijn doelpunten”, geeft Bassette aan.

“Ik deed dat op een dag in Caen toen ik niet scoorde... en die dag scoorde ik er drie! Sindsdien doe ik dit ritueel voor elke wedstrijd”, gaat de spits van KV Mechelen verder. “Als ik het niet doe, mis ik iets... Ik heb ook vier bandjes om mijn polsen voor mijn overleden grootouders: het is alsof ik elke keer voor hen speel. 

In Caen gaven ze hem de bijnaam Petit Haaland of zelfs Cyborg, omdat hij blond is en met een gebogen hoofd rent. “Ik heb hem zelfs twee keer gezien bij Dortmund, mijn droomclub: spelen voor de Gele Muur moet geweldig zijn!”