'Barça hoort fors prijskaartje voor Félix, wintertransfer andere aanvaller lonkt'

'Barça hoort fors prijskaartje voor Félix, wintertransfer andere aanvaller lonkt'

09-12-2023 11:14

FC Barcelona en João Félix zijn dolgelukkig met elkaar. Beide partijen willen de samenwerking graag verlengen, maar moeten wel een akkoord zien te bereiken met Atlético Madrid. Volgens Mundo Deportivo hebben Los Rojiblancos een fors prijskaartje geplakt op de Portugees.

Félix speelt dit seizoen op huurbasis voor de Catalanen. De stijlvolle aanvaller is doorgaans een vaste waarde. Hij scoorde vijf keer en gaf drie assists in zeventien optredens. De 24-jarige Félix was vorig weekend nog de matchwinner tegen zijn broodheer Atlético (1-0), waarna onder meer Frenkie de Jong de loftrompet over hem stak. "Félix is een geweldige speler, echt een natuurtalent. Als je zijn touches ziet, zijn aannames, daar druipt de klasse echt vanaf."

Barça en Xavi willen Félix het liefst binnenboord houden, maar Atlético zit behoorlijk hoog in de boom. De Portugese jeugdinternational ligt immers nog tot medio 2029 vast in de Spaanse hoofdstad. Hij moet tachtig miljoen euro opleveren, meldt Mundo Deportivo. Dat is voor Barcelona een brug te ver gezien de financiële situatie, waardoor de La Liga-titelhouder naar oplossingen zoekt. Het feit dat Félix onder geen beding terug wil keren moet hierbij helpen.

Ferran Torres
Mogelijk kan ook een grote uitgaande transfer uitkomst bieden. Diario AS weet dat Ferran Torres wil vertrekken bij de Catalanen, aangezien hij een bijrol vertolkt onder Xavi. Met de aanstaande komst van de Braziliaanse spits Vitor Roque wordt het perspectief van de Spaanse international er niet beter op. Op de vleugels heeft hij juist weer concurrentie van Félix, maar ook van spelers als Raphinha, Gavi en Lamine Yamal.

Met het oog op het EK in Duitsland is het niet uitgesloten dat de 23-jarige Torres al in januari een uitweg zal zoeken. Hij was dit seizoen goed voor vijf goals en twee assists in negentien duels, maar kwam voornamelijk vanaf de bank.