Hoefkens voor bekerduel Anderlecht-Standard: “RSCA was ongelukkig met loting”

Hoefkens voor bekerduel Anderlecht-Standard: “RSCA was ongelukkig met loting”

06-12-2023 10:03
13

Standard staat voor een belangrijke week met twee wedstrijden tegen RSC Anderlecht. Carl Hoefkens benadrukt het belang van passie en identiteit voor zijn team, waarbij hij hoopt op een resultaat in beide ontmoetingen.

Hoefkens kijkt naar het verleden van Standard, waar ze thuis overwinningen boekten tegen grote clubs maar uit enkele zware nederlagen leden. Hij benadrukt dat het noodzakelijk is om grote teams te verslaan als ze een serieuze bekerambitie hebben.

"Als je het ver wilt schoppen in de beker, moet je winnen van grote ploegen. Ik denk dat Anderlecht ook ongelukkig was met de loting. De beker is een van onze doelstellingen, maar we hebben geen prioriteiten”, klinkt het op de persconferentie, geciteerd door RTBF

De Luikse coach erkent de kracht van Anderlecht maar benadrukt dat ze niet mogen onderschat worden. Hun doel is goed presteren in beide competities zonder het team volledig te veranderen voor de beker, maar wellicht met enige wijzigingen in de basiself. "We weten dat we ze kunnen verslaan. Maar Anderlecht zal ons niet onderschatten. Ze zullen er klaar voor zijn en wij ook", besluit de Luikse coach.