Lokonga hoopt nog steeds op EK met Rode Duivels: “Ik kan kandidaat zijn”

Lokonga hoopt nog steeds op EK met Rode Duivels: “Ik kan kandidaat zijn”

05-12-2023 09:45
18

Sambi Lokonga speelt momenteel op huurbasis bij Luton Town, maar door blessureleed kwam hij nog niet veel in actie. Deze maand zou de voormalige Anderlecht-middenvelder zijn terugkeer moeten maken.

Lokonga is ambitieus en geloof nog op een plekje in de EK-selectie van de Rode Duivels. “Natuurlijk. Je moet daar altijd in geloven, al is Luton nu het belangrijkste voor mij. Ik moet presteren bij mijn club en dan zien we wel wat er gebeurt. Ik weet dat ik nog een lange weg voor de boeg heb. Ik heb zes maanden om veel wedstrijden te spelen en terug op niveau te komen.”

Lokonga was in het verleden kritisch op ex-bondscoach Roberto Martinez. De Arsenal-huurling is niet opgelucht na zijn vertrek. “Opgelucht is een groot woord. Ik was een beetje gefrustreerd dat ik niet mocht spelen. Anderzijds weet ik ook wel dat ik mijn eerste selectie bij de Rode Duivels aan Martinez te danken heb. Ik heb veel respect voor hem en heb goeie momenten met hem beleefd, maar ik denk dat ik al meer had kunnen betekenen voor de nationale ploeg.”

Nu staat Domenico Tedesco aan het roer bij de Rode Duivels en Lokonga is fan. “Hij geeft vertrouwen aan de nieuwe generatie en ik maak daar deel van uit. Ik kan een kandidaat zijn voor het middenveld van de nationale ploeg”, citeert Het Nieuwsblad.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.