Nilsson namens Union: “We staan eerste, maar euforie is totaal misplaatst”

Nilsson namens Union: “We staan eerste, maar euforie is totaal misplaatst”

04-12-2023 19:18

Gustaf Nilsson, de Zweedse spits van koploper Union SG, is zeer content bij Union. Nilsson en Union wonnen thuis met 2-1 van Cercle Brugge en de spits wist eenmaal te scoren. Volgens Nilsson is er nog geen ruimte voor euforie bij de leider van de Jupiler Pro League.

Nilsson blikt terug op de match tussen Union en Cercle Brugge. “Vanaf de eerste minuut probeerden we de tegenstander onder druk te zetten. Ik vond onze 2-0-voorsprong terecht, al moesten we wel op onze hoede blijven voor de dreiging van de tegenstander”, citeert Het Laatste Nieuws Nilsson.

Nilsson had geen problemen met de weersomstandigheden bij Union – Cercle Brugge. “De koude en het slechte veld? Ik ben een Zweed, hé! Daar zijn we wel het één en ander gewoon. Ik zag dan ook geen enkele reden waarom we niet zouden kunnen voetballen”, aldus Nilsson.

Union won verdiend van Cercle Brugge en behaalde 28 op 30 in de Jupiler Pro League. Volgens Nilsson is het cruciaal om de focus te behouden. “We staan op de eerste plaats, pakken veel punten en brengen goed voetbal. Toch is euforie totaal misplaatst. We moeten al zeker de focus behouden tot de winterbreak”, besluit Nilsson.