Koploper Union wint ook van Cercle Brugge en behoudt gat met RSC Anderlecht

03-12-2023 21:12 Laatste update: 21:15
26

Union SG heeft thuis met 2-1 gewonnen van Cercle Brugge. Namens Union kwamen Mohamed Amoura en Gustaf Nilsson tot scoren. Bij Cercle Brugge was doelpuntenmachine Kevin Denkey opnieuw trefzeker. Door de winst van Union heeft de koploper het gat met RSC Anderlecht teruggebracht naar vier punten.

Koploper Union SG kreeg Cercle Brugge op bezoek. In de eerste fase van de match kwamen beide ploegen tot kansen. Anthony Moris, de doelman van Union, moest zich al eens helemaal strekken om de voorsprong van Union te vermijden. Amoura wist vervolgens namens Union direct zijn eerste kans te verzilveren.

In de 28e minuut kwam Union op voorsprong, de snelle Amoura vertrok op het juiste moment en kon na een prima assist van Vanhoutte afronden. Twee minuten later verdubbelde de koploper de voorsprong. Opnieuw werd Amoura weggestuurd, de spits zijn voorzet bereikte Lapoussin en via een rebound bereikte de bal Nilsson. De Zweed rondde vervolgens af.

De reactie van Cercle Brugge kwam onmiddellijk, dit maakte het een zeer spectaculaire zes minuten tussen Union en Cercle Brugge. Een verre bal van Cercle bereikte Alan Minda. Die vond vervolgens Denkey met zijn voorzet. De trefzekere spits knalde de bal overtuigend binnen.

De scheids gaf het rustsignaal, beide teams legden zeer vermakelijk voetbal op de mat tijdens de eerste helft. In de openingsfase van de tweede helft bleken bei

de teams slordig. Zowel Union als Cercle kwam wat nerveus uit de kleedkamers.

In de 60e minuut leek Union een zeer fraai doelpunt te maken via een hakje van Nilsson kwam Cameron Puertas helemaal vrij. Puertas haalde uit, maar zijn poging belandde op de lat. In de 72e minuut leek Union dan toch afstand te nemen via Amoura. De spits scoorde, maar er werd buitenspel geconstateerd.

Bij Cercle Brugge leek de tank leeg, de manschappen van hoofdtrainer Miron Muslic konden in de laatste fase van de match nauwelijks nog gevaarlijk worden. Union wist de nipte voorsprong vast te houden en trok de overwinning over de streep. Hierdoor behoudt Union in het klassement een gat van vier punten op RSC Anderlecht.