Konaté (KV Mechelen) kijkt ex-club STVV in de ogen: Nadeel dat ze me goed kennen

Konaté (KV Mechelen) kijkt ex-club STVV in de ogen: "Nadeel dat ze me goed kennen"

02-12-2023 09:42 Laatste update: 09:47

KV Mechelen neemt het zondag in eigen huis op tegen STVV in de Jupiler Pro League. Mory Konaté is samen met KV Mechelen op goede weg na een moeilijk seizoensbegin. De voormalig middenvelder van STVV kan naar eigen zeggen echter nog beter, vooral conditioneel gezien. 

Een paar maanden geleden zat Konaté nog in Senegal omdat zijn visum niet in orde was. Een paar maanden later is hij incontournable op het middenveld bij KV Mechelen. Al begon hij met een conditionele achterstand door de hele visumkwestie. "Van zodra ik kon spelen wilde ik het maximale van mezelf geven. Maar soms wilde ik te snel gaan waardoor ik telkens geblesseerd geraakte. Frustrerend. Van de elf matchen die ik heb gespeeld, maakte ik slechts vier keer de 90 minuten vol", klinkt Konaté in Het Belang van Limburg.

De weg is nog lang, maar met een knappe 7 op 9 timmert KV Mechelen aan de weg naar boven in het klassement. "Het belangrijkste is dat we ons redden. We moeten deze club terugbrengen naar waar ze thuishoort", is Konaté realistisch.

De Guineeër speelde vier seizoenen voor STVV. Een confrontatie met zijn ex-ploeg blijft speciaal voor hem. "Ik heb er vier mooie seizoenen gespeeld. Ik zal zondag enkele vrienden terugzien. Het nadeel is dan weer dat ze me goed kennen op het veld", aldus Konaté.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.