'Target van Bayern onaantastbaar volgens Barça: contractverlenging nadert'

'Target van Bayern onaantastbaar volgens Barça: contractverlenging nadert'

29-11-2023 18:22

FC Barcelona heeft als prioriteit gesteld om het contract van Ronald Araújo te verlengen, weet Fabrizio Romano. Eerder meldde de Duitse tak van Sky Sport dat Bayern München-trainer Thomas Tuchel zeer gecharmeerd is van de verdediger en dat hij hem maar al te graag naar Bayern wil halen. Voor Barça is hij echter 'onaantastbaar'.

In de zoektocht naar een rechtsbenige centrale verdediger, richtte Bayern de pijlen onder meer op de Uruguayaans international. De Duitse grootmacht zou zelfs al contact hebben gehad met Barcelona over Araújo. De Catalanen willen hem echter absoluut niet kwijt en zetten in op een contractverlenging. Dat zou goed nieuws betekenen voor Mathhijs de Ligt, die er met de komst van Araújo een concurrent van flink formaat bij had gekregen.

De verwachting is dat de centrale verdediger binnenkort zijn handtekening gaat zetten onder een verbintenis die hem langer bij Barça houdt. Het huidige contract van de Zuid-Amerikaan loopt tot medio 2026. Araújo speelde tot nu toe 125 wedstrijden voor de Spaanse grootmacht. Hierin kwam hij acht keer tot scoren en gaf hij drie assists.