Verhuurbalans bij Gent: tijd doden tot definitief vertrek Chakvetadze en Niangbo

Verhuurbalans bij Gent: tijd doden tot definitief vertrek Chakvetadze en Niangbo

28-11-2023 10:00 Laatste update: 15:33

De heenronde in de Jupiler Pro League zit erop en ook in het buitenland is het keerpunt nabij. Het vormt voor de technische staf het uitgelezen moment om een tussentijdse evaluatie te maken van de verschillende verhuurde spelers. VoetbalPrimeur.be helpt graag een handje bij de Belgische topclubs, met in deze vijfde aflevering KAA Gent. Daar zochten drie jongens tijdelijk andere oorden op.

Giorgi Chakvetadze (Watford FC)

Aantal speelminuten: 438 (2 keer basis)
Doelpunten: 0
Assists: 1
Clean sheets: 7
Kaarten: 2 keer geel

Onlangs legde hij nog een prima prestatie op de mat met Georgië in Spanje, al kon hij de 3-1-nederlaag van zijn land niet verhelpen. Het zal hem deugd doen, want bij Watford wil het nog niet helemaal loslopen voor Chakvetadze. Het fysieke gestel lijkt de wil van zijn technisch vaardige voeten niet altijd te kunnen beantwoorden. Dat was ook in zijn Gentse periode al een euvel. Daarom doet Chak in de Championship voornamelijk dienst als invaller, zonder daarbij al een doorslaggevende rol vervuld te hebben.  

Keegan Jelacic (Stabaek)

Aantal speelminuten: 161 (1 keer basis)
Doelpunten: 0
Assists: 0
Clean sheets: 0
Kaarten: 0

Het is wat, je thuisland verlaten om de halve wereld over te steken. De 21-jarige Jelacic klapte zich in de handen toen hij Australië mocht inruilen voor Gent, maar korte tijd na zijn zomertransfer besloten De Buffalo’s prompt om hem uit te lenen in … Noorwegen. Het temperatuurverschil tussen Down Under en het Hoge Noorden lijkt hem op de benen te slaan. Voorlopig verloopt zijn uitleenbeurt aan Stabaek immers geruisloos. Als Jelacic zijn werkgever alsnog wil overtuigen, zal dat in 2024 moeten gebeuren. Komend weekend staat namelijk al de laatste speeldag van de Eliteserien op het menu.

Anderson Niangbo (FK Aktobe)

Aantal speelminuten: 1208 (15 keer basis)
Doelpunten: 3
Assists: 0
Clean sheets: 7
Kaarten: 0

Net als bij Chakvetadze is het al een eeuwigheid geleden dat Niangbo nog eens een duel in blauw-en-wit betwistte, van februari 2021 om precies te zijn. Sindsdien probeerde Gent zijn marktwaarde op te drijven door middel van verhuurperiodes. Of het Kazakse Aktobe daartoe de geknipte bestemming is, is een open vraag. In ieder geval doet de pijlsnelle Niango het er niet onaardig. De Ivoriaan mag zich een vaste waarde noemen, al zou zijn inbreng op het vlak van statistieken nog wat hoger mogen liggen.