Vandenbempt na Anderlecht – RWDM: “Befaamde drietand was afgebroken”

Vandenbempt na Anderlecht – RWDM: “Befaamde drietand was afgebroken”

27-11-2023 19:29
12

Peter Vandenbempt blikte terug op de match tussen RSC Anderlecht en RWDM. Anderlecht won met 2-1, maar Vandenbempt vond dat Anderlecht het zichzelf erg moeilijk had gemaakt tegen RWDM. Volgens Vandenbempt verdedigde Anderlecht naïef bij het doelpunt van Xavier Mercier.

Vandenbempt was niet te spreken over Anderlecht-doelman Kasper Schmeichel. Volgens de analist had Schmeichel voor de tweede week op rij geen reactie. “In Gent viel hij achterover, nu bleef hij staan. Hij mag wel eens naar een bal duiken, denk ik dan tussen haakjes gezegd”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt zag dat RWDM tegen Anderlecht zo ongeveer met elf man in de eigen zestienmeter stond te verdedigen. “Ik vond het echt teleurstellend van Molenbeek. Ze mogen zeker gaan verdedigen, maar probeer toch te voetballen”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt vond uiteindelijk dat er weinig op de overwinning van Anderlecht was aan te merken. “Niet vergeten dat met Thorgan Hazard en Kasper Dolberg al twee van de drie tanden van de befaamde drietand waren afgebroken voor de wedstrijd. En Flips was gewoon slecht”, besluit Vandenbempt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.