Defourny teleurgesteld na nederlaag in Anderlecht-RWDM: “Dat is voetbal”

Defourny teleurgesteld na nederlaag in Anderlecht-RWDM: “Dat is voetbal”

27-11-2023 11:27
4

RWDM verloor zondagavond met 2-1 van RSC Anderlecht in een intense derby. De Brusselse derby bracht spanning, vuur en drama. Enkele minuten voor affluiten moest Defourny zich dan toch voor een tweede keer omdraaien. 

Théo Defourny was dan ook erg teleurgesteld na het laatste fluitsignaal. De doelman van RWDM speelde een sterke partij en leek lange tijd Anderlecht van een driepunter te houden. Tevergeefs, zo bleek na het doelpunt van Luis Vazquez. "We verdedigden als ‘honden’. We maakten één klein foutje op het einde en verloren de wedstrijd.

"We hebben alles gegeven wat we hadden. We speelden een echte derby. Beide teams wilden winnen”, getuigt Defourny, geciteerd door RTBF. “Iedereen speelde naar zijn sterkste punten. Mercier gaf ons twee kansen in de wedstrijd. We waren er dicht bij, maar dat is voetbal.”

Voor Defourny waren er wel veel positieve punten die ze kunnen meenemen naar volgende week. "We hebben als team goed verdedigd. We bleven goed bij elkaar. Als je speelt om te overleven, is het belangrijk om te voelen dat iedereen betrokken is, en vandaag hebben we bewezen dat we allemaal betrokken waren.”