‘Geen grote schade bij Dolberg, ook Hazard en Amuzu hopen op terugkeer’

‘Geen grote schade bij Dolberg, ook Hazard en Amuzu hopen op terugkeer’

27-11-2023 10:45 Laatste update: 28-11-2023 08:26
10

Ondanks de 2-1 overwinning in extremis tegen RWDM is het niet allemaal rozengeur en maneschijn bij RSC Anderlecht. Kasper Dolberg moest het veld verlaten na een trap op de enkel. Het wordt moeilijk om hem speelklaar te krijgen tegen vrijdag, wanneer het duel met KVC Westerlo op het programma staat. 

De Deen kreeg al vroeg in de wedstrijd een trap op de enkel te verduren. Dolberg speeldein eerste instantie nog verder, maar moest na een half uur toch het veld verlaten. Hij werd vervangen door de Argentijn Luis Vázquez, die uiteindelijk de winning goal zou scoren in blessuretijd. Het wordt echter een opgave om Dolberg speelklaar te krijgen voor de volgende wedstrijd tegen KVC Westerlo, zo meldt Het Nieuwsblad.

De afwezigheid van Dolberg is toch een aderlating voor Paars-Wit. De Deense international is topschutter bij Anderlecht, met negen doelpunten in de Jupiler Pro League. Voor de wedstrijd tegen RWDM kon hij maar liefst zeven wedstrijden op rij scoren.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Kasper Dolberg geen grote schade heeft opgelopen na zijn blessure tegen RWDM. Het is wel nog niet zeker of hij fit zal geraken voor de match van Westerlo. Ook Thorgan Hazard is niet zeker met zijn (lichte) knieblessure. Francis Amuzu is er mogelijk wel weer bij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.