Van Basten is het spuugzat en klaagt over VAR: In wat voor wereld leven we?

Van Basten is het spuugzat en klaagt over VAR: "In wat voor wereld leven we?"

27-11-2023 07:33 Laatste update: 07:58
2

Marco van Basten is er hélemaal klaar mee: in de Serie A-kraker tussen Atalanta Bergamo en Napoli (1-2) werd zaterdag een - volgens San Marco - loepzuiver doelpunt afgekeurd van Amir Rrahmani. "In wat voor wereld leven we?", vraagt hij zich af.

Van Basten valt over het doelpunt van Amir Rrahmani, die Napoli op voorsprong dacht te zetten in Bergamo. "Ja, dat is om te huilen. Dat is toch écht om te huilen?", foetert de voormalige topspits bij het Nederlandse Ziggo Sport. "Het is gewoon een schitterende goal." Op advies van de VAR, die Rrahmani enkele millimeters buitenspel zag staan, ging het Napoli-feest niet door. "Hij staat buitenspel, concluderen ze na zo'n tekening. Hoe verzinnen ze het?"

"Je ziet ergens een rood puntje...", vervolgt Van Basten, terwijl hij kijkt naar het 'bewijs'. "Dit is toch belachelijk? Hoe kan dit dan? Je ziet niet dat het buitenspel is, maar waarom wordt er dan buitenspel gegeven? Dat is toch raar? Zij zien toch wat wij zien? Je kan niet zeggen: dit is eerlijk. In wat voor wereld leven we? Ben ik nou gek of hoe zit het?"

Arsène Wenger wil als Chief of Global Football Development van de FIFA ook een einde maken aan het met één teen of het topje van je neus buitenspel staat. Als het aan de Fransman ligt, moet een aanvaller met zijn gehele lichaam voorbij de laatste verdediger staan om nog te kunnen worden afgevlagd. Van Basten: "Nu heb ik het idee dat mensen het gewoon op hun eigen manier invullen. Dat is toch zonde?"

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.