Belangrijke zege voor KV Mechelen op bezoek bij Kortrijk, onderin JPL

26-11-2023 21:06 Laatste update: 21:07
5

KV Mechelen heeft een belangrijke overwinning geboekt in de Jupiler Pro League. Malinwa won met 0-3 op bezoek bij rode lantaarndrager KV Kortrijk. De eerste match onder leiding van hoofdtrainer Besnik Hasi levert direct drie punten op. Mechelen kwam vroeg op voorsprong via Norman Bassette en Rob Schoofs. In de slotfase gooide Kerim Mrabti de match op slot.

Het beloofde een kraker te worden in de kelder van de Jupiler Pro League tussen KV Kortrijk en KV Mechelen. Het was Malinwa dat uit de startblokken schoot. In de 6e minuut wist Bassette kalm af te ronden na goed voorbereidend werk van aanvoerder Schoofs.

In de daaropvolgende fase lukte het Kortrijk niet om direct te antwoorden. Uit een vrije trap komt het volgende doelpunt van Mechelen tot stand. Hairemans verstuurde een verre bal, Bates kopte vervolgens voor het doel en Schoofs stond helemaal vrij om binnen te werken.

Na het tweede doelpunt besloot Mechelen zich terug te trekken. Hierdoor kreeg Kortrijk de mogelijkheid om beter in de match te komen. In de 32e minuut was Kortrijk zeer dicht bij de gelijkmaker, maar de lat en de paal hielden het schot van Bruno uit het doel.

De ploegen gingen rusten bij een 0-2 voorsprong voor Mechelen. Na de rust was het aan Kortrijk om zich terug in de match te knokken. De Kerels bleken bij vlagen erg slordig in het balbezit, waardoor het lastig werd om kansen bij elkaar te voetballen.

De tweede helft zat vol met aanvallen waaruit uiteindelijk geen echte kans voortvloeide. In de 80e minuut gooide Mechelen de wedstrijd op slot. Vanuit een doeltrap van Coucke kwam de bal bij Malede, die legde de bal breed op Mrabti die de 0-3 binnenduwde.

In de slotfase probeerde Kortrijk het nog wel tegen Mechelen, maar De Kerels konden niet meer op het scorebord komen. Mechelen doet op deze manier uitstekende zaken onderin de Jupiler Pro League.