Castro-Montes tegenover oud-werkgever Gent: “Zelfs in Linz niet zo moeilijk”

Castro-Montes tegenover oud-werkgever Gent: “Zelfs in Linz niet zo moeilijk”

26-11-2023 18:10 Laatste update: 18:59

Alession Castro-Montes blikt terug op het 1-1 gelijkspel tussen KAA Gent en Union SG. De middenvelder kwam in de afgelopen zomerse mercato over van De Buffalo’s naar Union en zag dat de koploper het vooral in de eerste helft erg zwaar had tegen Gent.

Castro-Montes zag dat Union het vooral in de eerste helft erg zwaar had tegen zijn oude werkgever. “De eerste helft was onze moeilijkste helft van het seizoen. Zelfs in Linz hadden we het niet zo moeilijk. Gent zette heel goed druk en wij kwamen er niet uit. Gelukkig was de tweede helft wel beter”, citeert Sporza Castro-Montes.

Castro-Montes vertelt dat hoofdtrainer Alexander Blessin niet tevreden was tijdens de rust. “De trainer was zeker niet tevreden tijdens de rust, terecht ook. In de tweede helft hebben we iets meer de lange bal gespeeld om sneller onder de druk uit te komen. Gent had ook heel veel gegeven in de eerste helft”, deelt Castro-Montes.

Castro-Montes sluit af door te vertellen over het belang dat Union Gent op afstand houdt in de Jupiler Pro League. “Na die gelijkmaker geloofden we zelfs in meer, maar al bij al is dit een goed punt voor ons. De kloof met Gent blijft zeven punten, dat is heel belangrijk”, besluit Castro-Montes.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.