PSV blijft foutloos, Rode Duivel Bakayoko trefzeker en Lang maakt rentree

PSV blijft foutloos, Rode Duivel Bakayoko trefzeker en Lang maakt rentree

25-11-2023 21:12 Laatste update: 21:33

PSV blijft onfeilbaar in de Eredivisie. Door een 0-3 zege op FC Twente, dat ruim een uur met tien man speelde, zijn de Eindhovenaren dit seizoen nog altijd zonder puntenverlies. Johan Bakayoko was opnieuw van grote waarde voor PSV en Noa Lang (ex-Club Brugge) maakte zijn rentree. 

PSV maakte al veel indruk door de eerste twaalf competitierondes ongeslagen te blijven, maar na de interlandbreak stond de - volgens velen - eerste échte krachtmeting op het programma. Twente in de Grolsch Veste verslaan, dat lukt maar weinig ploegen.

Mees Hilgers hielp PSV echter een handje door in de 25ste minuut over de schreef te gaan bij Hirving Lozano.Na inmenging van de VAR trok Allard Lindhout terecht de rode kaart. Vervolgens was het wachten op de openingstreffer van PSV, die op slag van rust ook kwam. Joey Veerman rondde een flitsende counter en voorbereidend werk van Bakayoko af.

Vier minuten na rust was alle spanning definitief uit de wedstrijd, toen Robin Pröpper het eigen doel vond na een scrimmage. PSV had tegen de tien van Twente nog maar weinig te duchten en maakte zaterdagavond een einde aan een reeks van 24 thuiswedstrijden zonder nederlaag voor de Enschedeërs.

In de slotfase werd het ook nog 0-3 via Bakayoko. Op dat moment had Lang net zijn rentree gemaakt na een blessure, die hem zo'n anderhalve maand aan de kant hield. Komende woensdag komt Sevilla op bezoek in de vijfde speelronde van de Champions League, nummer drie Twente kan de wonden likken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.