Haaland pakt record na zeldzame assist Aké: Hij doet de rest

Haaland pakt record na zeldzame assist Aké: "Hij doet de rest"

25-11-2023 18:30

Manchester City-verdediger Nathan Aké baalt van het gelijkspel tegen Liverpool. Het leek er lang op dat City de drie punten in eigen huis zou houden, maar Liverpool kwam tóch op gelijke hoogte (1-1).

"Ik baal er wel van", begint Aké in gesprek met Viaplay. "We staan ongeveer 80 minuten op voorsprong, creëren een hoop kansen en geven amper iets weg. Dan ben ik wel teleurgesteld dat we uiteindelijk gelijkspelen." Opvallend was dat er tijdens de Premier League-topper helemaal niet gewisseld werd door Man City-coach Pep Guardiola. "Dat doet hij (Guardiola, red.) wel vaker, is niet iets speciaals. Ik denk dat hij het goed vond staan", legt de 28-jarige Nederlander uit.

Aké gaf een fijne assist op ploeggenoot Erling Haaland, die zijn vijftigste Premier League-doelpunt maakte. De Noor had daar slechts 48 wedstrijden voor nodig. "Je weet dat hij (Haaland, red.) in die posities de bal wil. Ik wilde het niet te moeilijk maken en speelde hem aan, dan doet hij de rest. Dat doet hij heel goed." Dankzij dit gelijkspel blijft de voorsprong van The Citizens op Liverpool slechts één punt.