'Clubs uit Saudi-Arabië hengelen naar de handtekening van Alonso'

'Clubs uit Saudi-Arabië hengelen naar de handtekening van Alonso'

23-11-2023 13:43

Marcos Alonso staat in de belangstelling van clubs uit Saudi-Arabië, weet Mundo Deportivo. De 32-jarige vleugelverdediger van FC Barcelona komt dit seizoen amper in de plannen van trainer Xavi Hernández voor. Alonso wil meer spelen, maar Barça kan hem die belofte niet doen.

De clubs die naar de situatie van Alonso zouden hebben gevraagd zijn: Al Hilal, Al Ettifaq en Al Ittihad. De Spanjaard is van mening dat hij van waarde kan zijn voor Barcelona en wil daarom geen overhaaste beslissing nemen. Hij heeft wel te maken met stevige concurrentie op zijn positie. Zo staan toptalent Alejandro Baldé en de Portugees João Cancelo boven Alonso in de pikorde. Mede daarom wordt een winters vertrek niet uitgesloten.

Alonso lijkt duidelijk op het tweede plan te zijn beland onder Xavi. Tot op heden speelde hij dit seizoen slechts 299 minuten. Eerder werd Alonso ook gelinkt aan een overstap naar Atlético Madrid, maar de Madrilenen lijken niet van plan om een transfersom te betalen. Ook Manchester United zou afgelopen zomer geïnformeerd hebben naar de linksback. Hoewel Alonso naar verluidt oren heeft om terug te keren in de Premier League, ligt een transfer naar Saudi-Arabië meer voor de hand.