Moris (Union SG) over EK-kwalificatiematchen Luxemburg: Historisch aantal, trots

Moris (Union SG) over EK-kwalificatiematchen Luxemburg: "Historisch aantal, trots"

22-11-2023 19:39
2

Anthony Moris, de doelman van Luxemburg en Union SG, heeft er een zeer degelijke EK-kwalificatie opzitten. Luxemburg verbaasde vriend en vijand door derde te worden achter Portugal en Slowakije. Moris is trots op het resultaat, maar zag toch meer mogelijkheden. Luxemburg kan zich nog steeds plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland via de Play-Offs in maart.

Luxemburg en doelman Moris pakten in totaal zeventien punten na tien gespeelde matchen in Groep J. Portugal werd foutloos groepswinnaar en Slowakije werd tweede met 22 punten. Moris vertelt over de EK-kwalificatieperiode van Luxemburg.

“Het is waar dat het een historisch totaal is waar we trots op mogen zijn, zeker gezien alles wat we hebben laten zien. Maar als we de wedstrijden die binnen ons bereik liggen zorgvuldig analyseren, smaakt het nog steeds wel naar meer”, citeert RTBF Moris.

Moris vertelt waar het volgens de doelman van Union misging voor Luxemburg. “Uiteindelijk misten we de kwalificatie voor een paar punten, die we verloren tegen Slowakije (1 op 6), onze directe tegenstander. Daarnaast haalden we een 6 op 6 tegen Bosnië, een sterkere ploeg dan wij op papier. Dit toont de vooruitgang van Luxemburg. We zullen hiervan moeten profiteren voor de grote deadline in maart”, besluit Moris, de doelman doelt hiermee op de Play-Offs voor het EK.