Drama voor Spanje: Gavi heeft mogelijk zijn kruisband gescheurd, EK 2024 in gevaar

19-11-2023 23:36

Spanje heeft zondagavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië met 3-1 gewonnen, maar zag Gavi al vroeg in de wedstrijd uitvallen met een zware blessure. De middenvelder van Barcelona is zeer waarschijnlijk voor de rest van het seizoen uitgeschakeld en mist het EK van 2024 in Duitsland.

Spanje - Georgië 3-1

Robin Le Normand, speler van Real Sociedad, brak na vier minuten met zijn eerste interlandgoal de ban voor Spanje. Erg lang konnen de Spanjaarden niet genieten van de voorsprong, want binnen tien minuten stond ook Georgië op het scorebord. Sterspeler Khvicha Kvaratskhelia zette zijn ploeg op gelijke hoogte.

Halverwege de eerste helft viel Barcelona-middenvelder Gavi geblesseerd uit. Na een knappe aanname met zijn schouder verstapte de jonge Spanjaard zich flink en was hij genoodzaakt het veld te verlaten. Volgens verschillende Spaanse media wijzen de eerste medische onderzoeken op een gescheurde kruisband. Dat zou betekenen dat de middenvelder minstens zes tot acht maanden aan de kant staat en dus ook het EK in Duitsland aan zich voorbij moet laten gaan.

Na rust maakte Ferran Torres de tweede Spaanse goal, waarna hij een eerbetoon bracht aan de uitgevallen Gavi. Torres vierde het doelpunt door het shirt van zijn uitgevallen landgenoot te tonen aan het publiek. De Georgiër Luka Lochoshvili werkte later in de tweede helft nnog een bal in eigen doel: 3-1.