Koeman kiest ex-Anderlecht-doelman Verbruggen voor komende twee interlands

Koeman kiest ex-Anderlecht-doelman Verbruggen voor komende twee interlands

14-11-2023 11:40 Laatste update: 11:50
2

Bart Verbruggen staat de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden onder de lat bij het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman bevestigt op de persconferentie van dinsdag dat de ex-Anderlecht-doelman het vertrouwen behoudt.

Verbruggen keepte in de vorige interlandperiode tegen Frankrijk en Griekenland. Ook tegen Ierland en Gibraltar is hij de eerste keus. "Ik heb vanochtend met de keepers gezeten en ik heb aangegeven wie er gaat keepen", vertelt Koeman. "Dat is Bart Verbruggen." De bondscoach licht toe waarom de keuze op Verbruggen valt en niet op Justin Bijlow of Mark Flekken. "In maart was het Jasper Cillessen, de Nations League keepte Justin Bijlow. Mark Flekken keepte de septembercyclus. Bart heeft gekeept in oktober..."

"Dan heb je vier andere keepers gehad, dat is niet ideaal", aldus Koeman. "Ze hebben het allemaal vrij goed gedaan. Ik vind het logisch op basis van de laatste twee wedstrijden dat Bart keept." Koeman wil onder de lat rust creëren. "Daar werk je altijd naartoe. Gelukkig hebben we een aantal goede keepers. Maar dit is de situatie nu", benadrukt de bondscoach. "In maart en hopelijk op het EK kijken we opnieuw wie we de beste vinden."

Verbruggen zal ongetwijfeld opgetogen zijn met de beslissing van de bondscoach. Justin Bijlow zat vanzelfsprekend ook bij het gesprek. Koeman kan niet zeggen of de mededeling een 'klap' was voor de Feyenoord-goalie. "Dat weet ik niet. Ik heb niets aan hem gemerkt."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.